OVER FAUNATRADING

Al vanaf heel jonge leeftijd is hij actief binnen de dierenbranche, gekend door vele vogelliefhebbers, “Ja, op de grotere vogelmarkten dat is wel waar het eigenlijk allemaal begon, maar ook was ik op mijn 18e al een bekend gezicht binnen vele tuincentrums en dierenspeciaalzaken.’’ Dit vertrouwen groeide binnen 10 jaar uit naar een vooroplopend bedrijf met een toekomstvisie en professionalisme dat tot de dag van vandaag continue de lat binnen de branche steeds hoger blijft leggen.

De passie, bewondering en vooral het respect voor de vogels en dieren die via zijn bedrijf verkocht worden kunt u voelen in elk detail.

Zijn oog voor kwaliteit, hygiëne, en het onuitputbare streven naar een uniek, transparant, verantwoordelijk en toekomstgericht bedrijf, maakt ‘’Fauna Trading’’ tot de allerbeste en grootste samenwerkingspartner voor alle levende have in uw winkel.

Ons team

Misschien wel het mooiste beroep van Nederland, maar wel met een enorm verantwoordingsgevoel.

Een team van mensen staat dagelijks voor u klaar, niet alleen om u te adviseren in het samenstellen van een passende bestelling voor uw winkel, maar ook om ervoor te zorgen dat wij altijd beschikken over dat wat u zoekt. Seizoensgebonden plannen wij onze kweekdieren en begeleiden wij onze hobbykwekers die gezamenlijk zorgen voor het compleetste assortiment voor uw winkel. De dag van levering worden in alle vroegte uw dieren netjes verpakt om later die dag bij u bezorgt te worden.

Het transport word zo kort mogelijk gehouden, alle dieren beschikken tijdens het transport over voer en water en worden vervoerd in geventileerde en geconditioneerde auto’s. Dit zodat alles in perfecte conditie in uw winkel aankomt.

De verkoop van dieren is het mooiste wat er is!

Bij elk dier wat ons bedrijf verlaat zie ik de vreugde voor me van een kind dat zoveel plezier zal beleven met zijn nieuwe huisdier. Zijn nieuwe maatje. Of dit nu een konijntje, hamster, parkiet of kanarie is. Ik zie de bewondering voor me die ik als kind ook gelijk voor deze dieren had. Ik stel me voor, dat deze eerste fascinatie uit zal groeien naar een levenslang respect voor alles dat leeft. Het is aan mij om te zorgen dat dit dier zo lief en gezond mogelijk is met daarbij alle informatie over verzorging en huisvesting.”

Door de jaren heen heb ik veel gezien, goede dingen maar ook veel waarvan ik gelijk dacht; dit moet en kan veel beter. Niet alleen bij handelaren maar ook zeker bij de hobbyfokkers. Er zijn vele punten te benoemen waarom een gesloten en professioneel bedrijf beter is dan welke oorsprong dan ook. Er spoken teveel onwaarheden rond die de consument akelig beïnvloeden. Dit kan alleen geëlimineerd worden door transparantie en het tegendeel te bewijzen. Dus geen twijfelachtige en feitloze verhalen, maar een toekomstgerichte merknaam die volledig open is en juist de consument graag uitlegt wat wij doen en waarom wij dit zo doen.

Garantie van verantwoordelijke herkomst

‘’Fauna Trading is een bedrijf dat uitgegroeid is tot iets waar ik ontzettend trots op ben. Mijn doel is om in deze branche een verschil te maken. Zowel voor de winkelier als de consument is het kopen van dieren via mijn bedrijf een garantie van verantwoordelijke herkomst. Ik wil niet dat de winkelier een vaag verhaal moet vertellen over waar hun de dieren vandaan hebben als hierom gevraagd word. Hij of zij moet trots kunnen vertellen over hoe bijzonder het bedrijf is waar zij dieren van mogen verkopen en bij twijfel de klant altijd eerst de website kan bekijken waar alles met beeldmateriaal nog verder uitgelegd word.’’

Dieren die bij ons vandaan komen zijn geboren in optimaal geconditioneerde en reinigbare ruimtes (nooit te warm, nooit te koud, en altijd verse lucht), staan onder strikte begeleiding van een grote dierenartsenpraktijk (Vele protocollen, periodieke tests en een strakke vaccinatieplanning zorgen voor de optimale gezondheidstoestand van onze ouderdieren), een weloverwogen eigen standaard in huisvesting  (veelal ruime kunststof of roestvrijstalen verblijven verrijkt met speel en afleidingsmaterialen). Strenge selecties op de mooist gebouwde dieren, in de leukste kleurtjes, zonder erfelijke aandoeningen en met het leukste karakter. Dit garandeert niet alleen de optimale gezondheidsstatus van onze dieren, maar zorgt ook dat ze alles mee hebben om verkocht te worden. Want iedere klant koopt juist graag de leukste en de mooiste.

Aandacht voor de gezondheid van dieren

‘’Ik kies voor een iets hogere verkoopprijs die verantwoord word door een groter verblijf dat vaker schoongemaakt word. Mede door investeringen in automatische was- en ontsmettingsinstallaties werd dit werkbaar en kostendekkend. Daarnaast word ieder kweekseizoen vooraf zorgvuldig gepland, hiermee worden overschotten sterk vermeden en wordt geen enkel fokdier verzwakt of uitgebuit. Dit resulteert in de verkoop van gezondere dieren, maar is eveneens de welzijnsstandaard van onze merknaam.’’